alreda life style

اهلا بكم ومرحبااااا نورتونا وشرفتونا وان شاء الله هتحبونا

اجعل لك اثر تتركة خالدا واجعل لحياتك اسلوب يكون عنوانك

لا تكتفى بالتصفح والنظر فقط اترك بصمتك علامة على جدار الزمن وارسم حفريتك بكلماتك وتاكد ان ابسط الكلمات تدل على وجودك وتدفعنا لمشاركتك ونسعد بها فهذة هى اسهل طريقة لنتواصل معا
اثبت وجودك ضع رد على موضوع او اكتب موضوع بشرط ان يكون هادفا شاركنا هتسعد معانا اخرج ما بداخلك فنحن اسرتك ونسمعك فضفض ولا تخجل

    الكبدة الاسكندرانى....؟

    شاطر
    avatar
    Admin
    Admin
    Admin

    عدد الرسائل : 188
    تاريخ التسجيل : 08/02/2009

    الكبدة الاسكندرانى....؟

    مُساهمة من طرف Admin في الخميس فبراير 19, 2009 4:38 pm

    طبعا مصر فى كل مكان فيها
    بنلاقى اكلات شعبية تجنن
    يلا نتعلم طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
    لانها بجد حلوووة قووووى
    المكونااات او المقادير

    المقادير:

    كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
    ثوم
    البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
    فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
    3 ملعقة كبيرة خل
    عصير ليمونة
    وبعد ما عرفنا المكونااات تعالوا
    نشوف هنعمل اية تانى
    الطريقة:

    - تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ,
    و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
    - نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة
    ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
    - نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
    و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
    و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
    - بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها
    و تتحمر فى زيتها .
    - توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون
    (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
    - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة
    و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
    وبكده تكون الاكله انتهت

    الاضافات لمزيد من المذاق الجيد

    - يمكن اضافة حبة بصل و حبتان طماطم مقشرة
    و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

    و بالهناء والعافية
    ااااالرضااااا

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت يوليو 21, 2018 5:56 am